Sebu ja Roope Snackylla.

Faniklubi

Oletko pitkäaikainen Snacky-fani vai kuulutko kenties uuteen Snacky sukupolveen?

Tämä osio sivustostamme on kokonaan omistettu Snacky-faneille. Nostalgisia, riemukkaita ja makuhermoja kutkuttavia muistoja sopii jakaa kaikkien kanssa. Jaa oma Snacky-hetkesi tästä! Kannattaa myös vierailla Nostalgia-osiossamme, sillä sieltä löytyy varmasti aimo annos muisteltavaa. :)

431329_10150651325154948_2001982630_n_0

Muutama muisto vuosien varrelta:

Kerran ollessani Leppävaaran Snackyllä vuorossa, tuli asiakas tilaamaan: ”Fissarit tupla-mällillä! Mällit pitkin seiniä, ilman ketsuppia!!!” Varsin tuore työntekijä kun olin, niin jouduin kysymään tarkennusta jotta osaisin laatia annoksen oikein. Ja selvisihän se: mälli piti olla lautasen reunoilla, eikä perunoiden yms. päällä!

Toinen mieleen jäänyt tilaus tuli asiakkaalta, joka tilasi: ”Yks Mykkä Kyttä!” Myös tämä vaati lisäselvityksiä. Ja vastauskin oli looginen: Poliisi ilman kurkkua!

Ja yksi, ehkä hieman arveluttava tapaus noin tarvikkeiden menekin kannalta: Asiakas tuli tilaamaan Kyttää tupla-mällillä. Laadin sen, ja mielestäni laitoin mälliä runsaasti. Asiakas tuli kuitenkin hetken kuluttua reklamoimaan: ”Onks tässä sun mielestä kunnolla mälliä?” Pyysin Poliisin haltuuni, avasin sen, ja ruuttasin ehkä kolmasosa pullon mälliä siihen. Lopuksi, ennen Poliisin luovutusta takaisin asiakkaalle, koristelin annoksen pillillä. Kysymykseen ”Onks hyvä nyt?” sain vastaukseksi leveän virneen! Tulkitsin asiakkaan hyväksyneen uuden ja parannellun annoksen.

Ja hieman samanlaista palvelua sain itsekin joskus kun Tikkurilan suunnalla kävin iltapalaksi hakemassa Fissarit. Pettymyksekseni sain havaita, ettei annoksessa ollut siihen kuuluvaa sitruunalohkoa. Mainitessani tästä työntekijälle, pyysi hän odottamaan hetken. Palattuaan kylmiöltä hän asetti lautaselleni kokonaisen sitruunan! Samaiseen kysymykseen ”Onks hyvä nyt?” vastasin samaisella virnistyksellä…

oh3mbc

Tämä tapahtui 90 luvun alkupuolella.

Oltiin kavereitten kanssa Leppävaaran Snackyllä syömässä kalakerroksia ja poliiseja, kun nytten jo edesmennyt moninkertainen rallin suomenmestari Mikael (Mikko) Sundström, joka tunnetusti oli huumorimiehiä, saapui taksin matkustajana autokaistalle. Mikolla oli kiire ja edessä oleva vanhan Fordin kuski Mikon mielestä viivytteli, niin Mikko kysyi paljonko Ford maksaa niin hän ostaa sen. Kaveri ilmoitti hinnan ja Mikko maksoi auton saman tien käteisellä, ehtona oli kuitenkin se että kaveri ajaa Fordin saman tien pusikkoon, ja Mikko pääsee Taxilla jonossa ensimmäiseksi, kaveri tosiaan ajoi auton pusikkoon välittömästi, Mikko kuitenkin huikkasi että kundi saa pitää autonsa ja rahat. Kaveri oli taksin poistuttua tyytyväinen kun autoon tuli keulaan pieniä klommoja ja sai vielä hyvät rahat päälle ja me ei voitu kun ihmetellä Mikon tempausta, mutta niistähän jo tiedettiin olihan Mikko meidän omankylän poikia.

– Markku

Muistan kerran Leppävaaran Snackyllä tapahtuneen;

Oli vuosi -86 ja olin 18 v. Käytin aina korkokenkiä (ranskalaiset korot) ja mulla oli helkkarin mustis poikaystävä. Sattuipa paikalle pariskunta. Mies hieman kännissä rupesi jumaloimaan mun pientä jalankokoa (36) ja korkokenkiä ja vuodatteli avoimesti ihastustaan niihin. Sen muija oli kans aika mustis ja rupes v…tuilee mulle ja annoin takas, vähällä oli ettei taas äijät tapellut keskenään 😉 Kaikki johtui vain korkokengistä… humalasta ja hyvästä ruoasta ennen kaikkea, ei me siellä muuten oltais oltu…

– Cakku

Muistan junnuna istuneeni

…muutaman kerran auton takapenkillä kun kurvattiin Sherwoodin Snackyyn hakemaan evästä. Legendaarista!

– Ruhtinas

Rakkaat Snackylaiset!

Vuonna 1987 ja sen jälkeenkin tapasimme nuoruuden rakastettuni kanssa pysähtyä Ruskeasuon drive-in Snackylle hampurilaiselle. Luulin jo, että tämä ilo oli ikuisesti menetetty, kun yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen tapasin sattumalta silloisen lemmittyni, jonka kanssa tiet olivat jo aikaa sitten eronneet. Oliko kohtalon johdatusta, että juuri hän kertoi, että Espoossa on Snacky. Nyt kun vielä ottaisitte valikoimaanne takaisin katkarapuhampurilaisen, kaikki olisi täydellistä…

– Johanna

Olin joskus 90-luvun alussa Tikkurilan Snacky:llä.

Tilasin salaatti annoksen ja sanoin että laita pari palaa sitruunaa. Annoksen saadessa salaattiannoksen keskellä oli reilunkokoisen appelsiinin kokoinen sitruuna, jolla oli koristeena haarukka ja veitsi päässä. Mä nauroin itseni kipeeksi. Kyllä ne kaverit muitakin jekkuja aina keksi, mutta ne vaan piristi päivää ja iltaa. Päivääkään en vaihtaisi pois, oli ne niin antoisia…

– Jalmari

Elettiin jotain ysärin alkua, meikäläisen eka auto alla,

joka tietenkin oli Toyota Corlla DXä. Oltiin silloisen tyttöystäväni (josta sittemmin tuli vaimoke, ja vielä sittemmin vielä Exä), Leppävaaran Snackyn luukulla (Shellin yhteydessä…). Allekirjoittaneelle tuli tuttuun tapaan Iso Poliisi tuplamällillä, ja tytölle Taxi. Kun olimme saaneet ruoat, niin Toitsu ei tietenkään käynnistynyt. Hävetti ihan sikana… Tyttö työntämään pois luukulta, ja samalla ”mäkistartti”, Toitsu käynnistyi, ja pääsimme nauttimaan herkuista autoon.

– Iso Dee

Olin duunissa Suomenojan Snackylla

…joskus -94 aikoihin. Hyvät muistot loistavista duunikamuista ja erinomaisista asiakkaista (ja edelleen muistan muutamien vakiotyyppien tilaukset ulkoa..) niiltä ajoilta! Kenties riskaabelein mutta hauskin hetki oli kun tuli poliisit ruokaostoksille.

Katselivat kuvia kaulat pitkällä ja kovan mietinnän jälkeen kysyivät mitä eroa on poliisilla ja kerroksella kun kuvissa ovat niin saman näköiset. Hetken mietin että kestääkö setien huumori, mutta tokaisin hymyssä suin että kerros on ”munaton poliisi”.. Kerrokset jäivän tilaamatta ja poliisiateriat tekivät kauppansa. :) Tulivat uudelleenkin eli eivät panneet pahakseen (toisin kuin aluepäällikkö joka ensin kauhistui mutta hihitteli varovasti jutulle..)

-Tiina

Moi.

Tuore ”nostalgia”-hetki omasta mielestäni oli tuossa 1,5 vuotta sitten, kun vein tyttäreni ja poikani Niittykummun Snackylle…Itse olin aktiivinen Snackyllä kävijä 80-luvulla ja 90-l taitteessa, kun tämä Espoon Snacky avasi, oli hienoa mennä jälkikasvun kanssa sinne fiilistelemään. Ja sitä paitsi nuoriso tykkäs! Muiden ketjujen ohi meni niin että ”heilahti”.  Kiitos Snackeistä! T. Jo toisessa polvessa Snackyllä

-Tuire

Pikku skloddina budjasin Rusan Snackyn lähellä Tebarin takana.

Käytiin frendien kanssa usein etsimässä massia Snackyn alta. Pudonneita kolikoita (joskus jopa seteleitä) oli asiakkaan mahdoton poimia, jollei melkein ryöminyt puoliksi grillin alle. Me pikkupoikina tietysti tehtiin tätä melko likaistakin etsintätyötä ja joskus jopa löydettiin niin paljon muilta pudonneita kolikoita, että saimme itsellemme ostettua evästä. Henkilökunta oli niin ystävällistä, että joskus hieman sääli meitä ja antoi alehintaan burgerit. Jäi kyllä positiiviset muistot! Ja tuplamälleillä, aina!

-Kim

Mukavin Snacky muisto on vuonna 1992 silloiselta Suomenojan Snacky asemalta.

Ajoimme kaverin kanssa perjantai-iltana tutulle ruokapaikalle syömään, jossa meidän vanha tuttumme oli silloin juuri työvuorossa. Kaveri tokaisi meille että MORO mitäs teille sais olla. Hetken mietittyämme tokaisin kaverille, että kaks kyttä ateriaa tuplamällillä.

Myyjä kysyi multa että oletko ostanut uuden Toyota Corollan, johon vastasin että rahamiehet ne vaan autoja vaihtelee. No myyjähän siihen tokaisi, että ruokaa ei tule ennen kuin poltat kumia sun uudella Corollalla. Ja meitähän ei tarvinnut kauaa yllyttää, kun takarengas jo kärysi huolella. Sitten siinä poltettiin rengasta, niin myyjä rupesi ruiskuttamaan ketsuppia takavanteeseen. Okei homma tuli hoidettua ja myyjä oli tyytyväinen ja teki meille kyttä ateriat, jotka söimme hyvällä ruokahalulla.

Hetken päästä lähdimme ajelemaan kotiin päin, mutta siinähän olikin poliisilla ratsia. Poliisi kysyi että kenen päälle te olette ajanut kun takavanne on ihan veressä, siinä sai muutaman kerran selitellä ja uskotella poliisille että se on ketsuppia, ja potat vain piti vähän hauskaa. Tässä paras Snacky-muisto, jota olemme monta kertaa muistelleet ja naureskelleet. Tässäkin asiassa voisi todeta että ”Poliisissa on munaa”.

-Tero

Yksinkertaisesti:

Kun pääsin kesällä 2010 lähes 20-vuoden jälkeen Niittykumpuun iskemään hampaat Poliisin kylkeen – kuin olisi tavannut vanhan ystävän. Makunautinto jatkui siitä mihin aikoinaan jäi :) Vaimonikin kääntyi Snackyyn…

-Mika

Elettiin -90 luvun kaunista alkua.

Oli tuoreet ajokortit ja aikaa kruisailuun. Tuohon aikaan oli Hesassakin omat Snackyt ja Hietsun kiska oli se joka osui reitille aina kun nälkä iski. Normaalisti kundit veti ”Kyttä tuplamällillä”, se oli ihan vakiokamaa. Kerran kyydissä oli mimmejä ja taisivat olla myös Snacky neitsyitä koska takapenkiltä kuului tilaus luukulle ”Yx Taksi ilman ananasta”. Luukulla oli hetken ihan hiljaista ja sitten kuului asiakaspalvelijan vastaus: ”Mitäs järkee siinä on?”. Ihmettely siirtyy takapenkille: ”No kun mä en tykkää ananaksesta”, jolloin suikkapäinen öiden ritari valistaa asiakaslähtöisesti Snackyneitsyttä: ”No kun se on sit juustohampurilainen joka olis sulle halvempi”.

Ostopäätös on jo lyöty lähes lukkoon mutta daami kalvaa vielä yksi kysymys aiheesta ”Saahan sen silti mällillä?” Sanomattakin on selvää että tästä tuli koko loppukesän hitti lentävien lauseiden joukossa.

-Kimi

80-luvulla Leppäsuon Snacky

…oli meidän kantapaikkamme Amerikan autoharrastajia kun olemme. Normitilaus oli kerros tuplamällillä ja sitten kerran sanoin myyjälle, että älä anna rahaa takaisin vaan laita loppurahalla kastiketta. Sain käteeni hamupurilaisen johon oli tökätty pilli :) Kastiketta kun oli sen verran ettei ees hampurilaista näkynyt!! Kyllä porukassa naurua riitti kun autolle menin takaisin. Nim.sitä saa mitä tilaa.

-Kariina

Eräänä iltana frendin kanssa Haagassa

Dokatessa tuli sitten ”pieni nälkä” ei kun fillarit alle ja Snackylle Ruskeesuolle, tilaus 4 kyttää tuplamällillä. Takas Haagaan päin poljettaessa nälkä vaan ylty – no Kytät huiviin rouskis. U-käännös ja takas Snacylle hakeen lisää Kyttiä, että emännillekkin sitten jotain purtavaa olis perillä eli siis sama 4 Kyttää tuplamällillä. Polkastiin sitten takas Haagaan päin, kun frendi yhtäkkiä pysähty kaivelemaan pussia syöden siitä sitte jälleen parit Kytät. U-käännös ja kolmannen kerran takas Snakylle. Alkoivat siinä myyjätkin jo ihmettelemään. Yksi tokaisikin että eikös sitä voisi ottaa kerralla kaikki, johon frendi tuumas että joo niin kai mutta kun on niin helvetin hyvää ettei taideta päästä ikinä takas Haagaan tän vuorokauden puolella. Tilasi sitten samalla 6 kyttää, että varmasti riittää kämpille asti… No perillä oli kuin olikin jäljellä mun 3 Kyttää ja fredillä niistä kuudesta myös se 4 eli se huitas sitten vielä muutamat matkaeväänä. Arvatkaapa oliko herra hieman täynnä! Nii juu ja selvittiin humalastamme siinä matkanteon aikana ihan mukavasti. :-)

-Timppa

Vanha Snacky -mainos

…jossa kerrotaan, että osta ISO POLIISI ja jos tilaat 2 me tilaamme ambulanssin. Kaveri vetäs 2 isoa poliisia ja otti vielä lisää. 😀 Snacky on paras!

-Toni

Parasta oli silloin kauan sitten,

kun oli luukulla uusi kesäpoika, joka ei vielä ollut oppinut sanontoja. Oli meinaan aika punainen väri voitolla kun tilattiin Fish&Ships tuplamällillä. 😉 Yhden tenavankin kasvu masussa sujui hyvin noilla annoksilla ja tuplamälleillä. :)

-Nina