Sebu ja Roope Snackylla.

Susanna Penttilä neuvoo: ”Perustakaa nakkikioski ravintolan eteen”

Susanna Penttilä.

Syksyllä 20-vuotista yrittäjätaivaltaan oopperatalossa juhliva Susanna Penttilä muisteli Voicelle yrittäjäuransa alkutaivalta.

Syksyllä on kulunut 20 vuotta siitä, kun Penttilä avasi Férrer-vaateliikkeensä Korkeavuorenkadulle Helsingissä. Juhlavuoden kunniaksi Penttilä vuokraa kokonaisen oopperatalon, jossa hän pitää hulppean muotinäytöksen. Paikalle saapuu ranskalaista ja italialaista muotia rakastavia Férrerin asiakkaita sekä muotialan ja lehdistön edustajia.

– Koska minulla on takana näin pitkä taival yrittäjänä, haluan juhlia sitä hienosti ja tyylikkäässä tilassa, kertoo Penttilä.

Koska Penttilä teki ammatin intohimostaan muotiin perustamalla oman yrityksen jo 19-vuotiaana, hän kannustaa nuoria rohkeasti ottamaan härkää sarvista kiinni. Menestynyt yrittäjäkaunokainen nimittäin on sitä vastaan, että nuoret jäävät työttömyyskassaan ilman todellisia pyristelyjä.

– Mielestäni työttömyysraha kuuluu heille, jotka ovat sairaseläkkeellä tai eivät vain kykene töihin, selvittää Penttilä ja jatkaa:

– Yrittäjäksi voi ryhtyä jo perustamalla aamuyöllä auki olevan nakkikioskin ravintolan eteen, perustelee yrittäjäkonkari.

Lisäksi Penttilä on suivaantunut siitä, etteivät hänen palkkaamansa ahkerat opiskelijanuorukaiset saa tehdä nykyistä enemmän töitä ilman opintorahan menettämistä.

– Jos opiskelija haluaa lähteä ulkomaille, ostaa jotakin isompaa tai säästää, niin töitä ei saa tehdä. Se on väärin, pohtii Penttilä.

THE VOICE: http://www.voice.fi/uutiset/viihde/susanna-penttila-neuvoo-perustakaa-nakkikioski-ravintolan-eteen/2/40616