Sebu ja Roope Snackylla.

Autogrillien klassikko tulee taas Tikkurilaan

Vahvan kulttimaineen 1980- ja 90-luvuilla saavuttanut Snacky-hampurilaisketju muistetaan räväköistä mainoskampanjoistaan, joihin kuului sloganit kuten ”Poliisissa on munaa”.
Presidentti Martti Ahtisaaren valtiovierailulla hankkiman kohutun otsalaastarin jälkeen Snacky lanseerasi kampanjan, jonka aikana jokainen laastari otsassa Snackylle saapunut asiakas sai Presidentti-hampurilaisen puoleen hintaan.

Nyt Snacky tekee paluun Tikkurilan katukuvaan, kävelykatu Tikkuraitin varrelle, Prismaa vastapäätä sijaitsevalle tontille. Vielä maanantaina yrittäjä Niina Nyman maalasi seiniä ja odotteli ilmastointilaitteiden asentajia.

Vaikka grillikioski on vielä kovin keskeneräisen näköinen, Nyman on aikataulujen suhteen toiveikas.

– Avaamme viimeistään ensi viikolla, mahdollisesti jo viikonloppuna, hän sanoo.

Kauniaisissa asuva Nyman on työskennellyt viime syksystä Espoon Niittykummun Snackyssä ja aloittaa nyt yrittäjänä Tikkurilassa. Aiemmin hän on ollut yrittäjänä muun muassa kauneushoito- ja siivousaloilla.

– Pisimmät työpäivät ovat olleet 28 tuntia yhteen menoon, joten yrittäjän arki on tuttua, hän sanoo.

Snackyn historia juontaa juurensa vuoteen 1980, jolloin ensimmäinen toimipiste avattiin Itäkeskuksen Shellin pihalle. Pian ketju laajeni kahteentoista grilliin pääkaupunkiseudulle sekä Hämeenlinnaan, Tampereelle ja Ouluun. Snacky katosi katukuvasta vuonna 1997, kun Carrols-ketju osti sen.

Noin kolme vuotta sitten Jukka Nieminen osti Snacky-liikemerkin ja päätti tuoda ketjun takaisin. Ensimmäinen toimipiste avattiin Espoon Niittykumpuun 1,5 vuotta sitten. Tikkurilan toimipiste on järjestyksessään toinen, ja lisää on suunnitteilla.

– Seuraavan kolmen vuoden aikana tavoitteena on avata pääkaupunkiseudulle kaksi kolme paikkaa vuodessa, Nieminen kertoo.

Alun perin Nieminen haki Snackylle paikkaa Koivuhaasta samalle paikalle, jossa se aikoinaan sijaitsi. Nykyisin tontilla on K-supermarket Koivuhaka.

– Asia sai vastustusta, koska sanottiin että tontti menee tukkoon Snacky-asiakkaista ja jo liikekeskuksessa olevat paikat eivät sitten pärjää, Nieminen kertoo.

– Ihan sattumalta meille tarjottiin paikkaa Tikkurilan kävelykadulta. Snacky on perinteisesti ollut autogrilli, mutta tähän kävelykadun paikalle saa autot parkkiin takapihalle ja tämän vuoksi paikka uskallettiin ottaa.

Vaikka Tikkurilassa riittää pikaruokapaikkoja jo entuudestaan, Nyman ei pelkää kilpailua. Hän muistaa hyvin takavuosien mainoskampanjat ja uskoo edelleen räväkkään linjaan.

– Snacky on ronskimpi ja reippaampi eikä niin hienosteleva kuin muut, joten tietty asiakaskunta löytää meidät varmasti omakseen.

 

Vantaan Sanomat 24.5.2011

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/55420-autogrillien-klassikko-tulee-taas-tikkurilaan